Попова посрещна делегация от Шанхай

  • 15 октомври 2014 19:16

  • 2883
  • 0
Попова посрещна делегация от Шанхай
©

"Тази година се навършват 65 години от установяването на дипломатическите отношения между нашите две страни и аз се гордея, че България е втората държава, признала Китайската народна република".

Това заяви Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на след работна среща на "Дондуков" 2 с делегация от китайския град Шанхай, цитирана от прессекратариата на държавния града.

По време на разговора българският вицепрезидент изтъкна традиционно много добрите отношения между България и Китай в различни области. "За развитието на двустранните връзки със сигурност допринесе и държавното посещение на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в Китай, по-рано тази година, по време на което бяха установени отношения на всеобхватно приятелско партньорство и сътрудничество", отбеляза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

От своя страна председателят на Постоянния комитет на Народния конгрес на Шанхай Ин Ицуй е благодарила за гостоприемството. Тя е била категорична, че динамиката и укрепването на отношенията от взаимен интерес трябва да продължи.

Двете са се обединили около виждането, че Китай е важен партньор на България в Азия и определиха като потенциални области за развитие земеделието, инвестициите, инфраструктурата и туризма.

В хода на разговора вицепрезидентът Попова е изразила желание за доразвиване на двустранните контакти в областите на изкуството и културата, чрез задълбочаване на работата с деца и младежи, защото по думите й "най-доброто за децата е те да общуват със свои връстници и да живеят в мир и разбирателство".

Последвайте канала на

2883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини